Het maatschappelijke hart van Roetgerink Mode en Schoenen

  

Goed doel in Tanzania

De Chaenda school in Karatu is een middelbare school voor kinderen van 11 t/m 17 jaar. Deze school is een overheidsschool en de overheid zorgt voor de basis zaken zoals een schoolgebouw en leraren.

De school heeft een regio functie en kinderen rond een schaal van 30 kilometer rondom Karatu bezoeken de school. Zo’n 250 tieners krijgen hier les. Maar de wegen zijn erg slecht (ze moeten dwars door de velden) en de afstand is te groot om elke dag naar huis te gaan Dit betekent dat de kinderen die van ver komen door de week een overnachtingsplek moeten zoeken. Soms kan dit bij familie maar niet altijd. Met name voor de meisjes is dit vaak een probleem. Hierdoor vallen zij regelmatig uit en kunnen uiteindelijk geen onderwijs meer volgen.


Een hostel bouwen voor meisjes bij de Chaenda Secondary School in Karatu is een nadrukkelijke wens. Dit hostel biedt meisjes een slaapplaats door de week. Op deze manier hebben zij een veilige slaapplaats en blijven ze onder toezicht van de leraren die zelf ook bij de school wonen.


De Roetgerink Foundation heeft geïnvesteerd in de aanloop naar dit project zodat er een plan gemaakt kan worden en een begin met de fundering. In Tanzania is het heel gebruikelijk dat er in etappes gebouwd wordt. Op deze manier komt een project steeds een paar stapjes verder.

 


Met dit eerste geld worden de tekeningen, plannen en fundering gemaakt. Als er meer geld is worden de muren gebouwd en zo gaat alles in etappes tot het af is. Als het hostel klaar is steunt de Roetgerink Foundation een nieuw project in Karatu.”Uitgeoefende activiteiten

1. De Roetgerink Foundation ondersteunt individuele gezinnen die zijn aangesloten bij de Voedselbank. Ondersteund met materialen voor het voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan fietsen, laptops en rugtassen.

2. De Roetgerink Foundation ondersteunt en zet acties op van/voor de regionale Voedselbank Overijssel.

3. De Roetgerink Foundation levert een financiële bijdrage aan de bouw van een hostel bij de school Karatu. Dit hostel biedt meisjes een veilige slaapplek zodat ze, onder toezicht van de leraren die ook bij de school wonen, veilig kunnen overnachten en op deze manier onderwijs kunnen volgen.

4. Nadat de bus van de gehandicapte Boaz Pots uit Wierden total loss is verklaard zat de familie Post met een groot probleem. Boaz kon niet meer naar school en met het gezin op stap. De Roetgerink Foundation heeft een bijlage geschonken voor een nieuwe bus voor Boaz. Inmiddels is er een nieuwe bus en kan de familie weer met zijn allen op pas. Lees hier het verhaal van Boaz dat destijds in de TC Tubantia heeft gestaan. 

5. De kinderafdeling van Roetgerink Mode en Schoenen heeft namens de Roetgerink Foundation 100 kinderjassen en -spijkerbroeken geschonken aan Stichting Manna Fashion. Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door het merk: Cars Jeans.